Η αναζήτηση για τα καλύτερα παπούτσια μπάσκετ μπορεί να αποτελέσει σοβαρή πρόκληση, ειδικά με το πλήθος των διαφορετικών τύπων και στυλ που υπάρχουν στην αγορά πλέον. Πολλές φορές, κιόλας, η αγορά του λανθασμένου παπουτσιού μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς.

Ας δούμε ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέχετε πριν αγοράσετε παπούτσια μπάσκετ, όπως και ορισμένες από τις καλύτερες επιλογές για κάθε ηλικία.

Τι να προσέξω πριν αγοράσω παπούτσια μπάσκετ

Η επιλογή των σωστών παπουτσιών μπάσκετ πρέπει να βασίζεται σε ορισμένους παράγοντες:
1. Εφαρμογή: βεβαιωθείτε ότι τα παπούτσι έχουν την κατάλληλη εφαρμογή, χωρίς να είναι πολύ στενά ούτε πολύ χαλαρά – αντιθέτως, πρέπει να παρέχουν την κατάλληλη σοβαρότητα.
2. Άνεση και πρόσφυση: πρέπει να προσφέρεται προστασία κατά των κραδασμών, όπως και υποστήριξη, για να μειώνεται η κόπωση και να προστατεύεστε από τις γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης.
3. Ανθεκτικότητα: τα παπούτσια μπάσκετ υφίστανται μεγάλη φθορά από τη χρήση, οπότε πρέπει να επιλέξετε ένα παπούτσι που να αντέχει.
4. Υποστήριξη καμάρας: πολύ σημαντικό στοιχείο για την αποφυγή τραυματισμών και για να μην επιβαρύνονται οι αρθρώσεις σας, είναι η υποστήριξη καμάρας.
5. Αναπνευσιμότητα: τέλος, είναι πολύ σημαντικό τα παπούτσια σας να έχουν καλή ροή αέρα, ώστε να μη νιώθετε άβολα από τον ιδρώτα και να μη δημιουργούνται μυκητιάσεις.

Ανδρικά παπούτσια μπάσκετ

 

Τα ανδρικά παπούτσια μπάσκετ αποτελούν την ευκολότερη κατηγορία, λόγω της τεράστιας ποικιλίας επιλογών, σε πολλά μεγέθη, σχέδια και είδη. Αν είστε φίλοι του κλασσικού, μπορείτε να επιλέξετε ένα παπούτσι από την διαχρονική σειρά Air Max της Nike. Για μια πιο μοντέρνα επιλογή, το Under Armour HOVR προσφέρει ασυναγώνιστη σταθερότητα χάρη στην ειδικά σχεδιασμένη σόλα τους. Για μια πιο οικονομική επιλογή, προτείνουμε τη σειρά Nike Precision, που προσφέρει άνετη εφαρμογή και εξαιρετική πρόσφυση, σε μια αρκετά προσιτή τιμή.

Εφηβικά παπούτσια μπάσκετ

Η εφηβική κατηγορία παπουτσιών μπάσκετ αποτελεί ίσως τη δυσκολότερη. Οι έφηβοι τείνουν να είναι πιο απότομοι, απρόσεκτοι και επιθετικοί στο παιχνίδι τους. Αυτό σημαίνει ότι, ενώ θα βρείτε εύκολα μεγάλη ποικιλία από παπούτσια, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επιλογή σας. Από παπούτσια μπάσκετ εντός γηπέδου, μπορείτε να επιλέξετε με ασφάλεια το Nike Court Borough Mid 2, ενώ για κάτι που μπορεί να φορεθεί και εκτός γηπέδου το Puma Rebound Layup είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Παιδικά παπούτσια μπάσκετ

 

Για τους παίκτες μικρότερων ηλικιών, οι επιλογές είναι λίγο πιο περιορισμένες σε παπούτσια μπάσκετ. Ωστόσο, μπορείτε και πάλι να βρείτε εξαιρετικές επιλογές στις γνωστότερες μάρκες. Για παράδειγμα, το Adidas K Ownthegame παρέχει εξαιρετική στήριξη στους μικρούς αθλητές, ενώ το Puma Kids Rebound Joy προσφέρει άνεση και στυλ. Αν, βέβαια, θέλετε τη σιγουριά της Nike, τότε μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία από παπούτσια με εξαιρετική πρόσφυση και στυλ.

Συμπέρασμα

Ανεξάρτητα από την ηλικία και το στυλ παιχνιδιού, στο e-shop της Gabranis Sport θα βρείτε τις προτάσεις μας, και μια ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών, ώστε να βρείτε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στις δικές σας ανάγκες, χωρίς να κάνετε εκπτώσεις στα αγαπημένα σας στυλ και σχέδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X msr-popup-0
0