Όπως ξέρουμε από όταν ήμαστε παιδιά, οτιδήποτε μπορεί να μετατραπεί σε μπάλα ποδοσφαίρου. Μεγαλώνοντας, όμως, ήρθε η στιγμή να αγοράσουμε μια κανονική μπάλα. Στην αναζήτηση μπάλας ποδοσφάιρου, πρέπει να απαντηθούν μερικές βασικές ερωτήσεις, καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία μεγεθών και ειδών σε μπάλες ποδοσφαίρου.

Κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να εξεταστούν είναι το μέγεθος και το υλικό, τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ποιότητα της μπάλας.

Μπάλες ποδοσφαίρου βάσει μεγέθους

Τα μεγέθη σε μπάλες ποδοσφαίρου αφορούν κυρίως τις ηλικίες των ατόμων που τις χρησιμοποιούν, όπως και τα γήπεδα στα οποία παίζουν οι αθλητές και οι αθλήτριες. Ένας γρήγορος οδηγός είναι ο εξής:

Μπάλες ποδοσφαίρου βάσει υλικού

Μια μπάλα ποδοσφαίρου αποτελείται από δύο κύρια μέρη. Και τα δύο, το εσωτερικό και το εξωτερικό, μπορούν να παραχθούν με διάφορους τρόπους και από διαφορετικά υλικά, γεγονός που επηρεάζει άμεσα την τιμή.

Εσωτερικό μπάλας:

Το εσωτερικό μέρος μιας μπάλας ποδοσφαίρου μπορεί να είναι φτιαγμένο από λατέξ, βουτύλιο είτε από καουτσούκ.

Εξωτερικό μπάλας:

Το εξωτερικό μέρος μιας μπάλας ποδοσφαίρου μπορεί να είναι φτιαγμένο από πολυουρεθάνη (PU), πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) είτε από ένα μείγμα και των δύο.

Η ποιότητα του εξωτερικού μπορεί να φανεί από την πρώτη επαφή. Η καλύτερη αίσθηση είναι με το PU, που σχηματίζει ένα μαλακό στρώμα στην επιφάνεια. Επιπλέον, οι σύγχρονες μπάλες ποδοσφαίρου έχουν ένα λεπτό ή πιο χονδροειδές μοτίβο επιφάνειας που ενισχύει περαιτέρω την επαφή. Συνήθως οι φθηνότερες μπάλες με λεία επιφάνεια μπορεί να είναι λίγο πιο ανθεκτικές στο νερό, αλλά γλιστρούν σε υγρή επιφάνεια και δεν είναι τόσο εύκολες στο χειρισμό.

Συμπέρασμα

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά κριτήρια για να ελεγχθεί η ποιότητα μιας μπάλας ποδοσφαίρου, ακόμη και περισσότερα από το υλικό και το μέγεθος. Το σίγουρο είναι ότι, ειδικά εάν παίζετε ερασιτεχνικά, μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε μια-δυο από τις πιο προσιτές οικονομικά μπάλες μέχρι να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X msr-popup-0
0