Είναι γνωστό πως ο καιρός είναι ο βασικός εχθρός των αθλητών. Αλλά και όχι μόνο. Ακόμη και να θέλετε να πάτε για ένα απλό περπάτημα έξω, το υπερβολικό κρύο ή η ζέστη, ο αέρας και η βροχή, μπορεί να είναι πολύ βασικοί παράγοντες. Σίγουρα, θέλετε να είστε όσο το δυνατόν πιο άνετες γίνεται.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες στο να επιλέξετε το σωστό γυναικείο αθλητικό μπουφάν. Οι συνεχώς μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες μπορεί να σας δυσκολέψουν να βρείτε το τέλειο σύστημα που θα σας κάνει να νιώθετε άνετες κατά το τρέξιμο ή τη γυμναστική σας. Ας δούμε κάποιες από τις επιλογές που μπορείτε να κάνετε.

Υδατοαπωθητικό (water-repellent) ή Αδιάβροχο (waterproof);

Η διαφορά μεταξύ των δύο κατηγοριών είναι αρκετά έντονη. Ένα υδατοαπωθητικό μπουφάν είναι η κατάλληλη επιλογή αν τρέχετε σε έντονη υγρασία ή απαλό ψιχάλισμα, καθώς θα κρατήσει το νερό μακριά για περισσότερη από μισή ώρα.

Αν όμως τρέχετε σε έντονη βροχή, τότε θα χρειαστείτε σίγουρα αδιάβροχο. Φτιαγμένα από κατάλληλα υλικά για να κρατάνε μακριά το νερό, είναι οι σύμμαχοί σας αν είστε πιο τολμηρές.

Slim ή Padded;

Το βασικό ερώτημα πριν αγοράσουμε γυναικείο αθλητικό μπουφάν – να πάρω ένα πιο λεπτό και slim, που θα μου πηγαίνει περισσότερο και θα χωράει και παντού, ή να πάρω το τεράστιο padded, που σίγουρα θα με ζεσταίνει όσο χρειάζομαι;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό εξαρτάται από το είδος γυμναστικής σας. Αν θέλετε να κάνετε έντονο τρέξιμο, ακόμη και σε κρύο καιρό, τότε τα πιο slim μπουφάν είναι η καλύτερη επιλογή. Ειδικά αν είναι ισοθερμικά και αντιανεμικά, σίγουρα θα σας δώσουν την προστασία που χρειάζεστε.

Αν όμως κάνετε συχνά ποδήλατο σε εξωτερικούς χώρους ή πηγαίνετε για σκι, τότε πρέπει να επιλέξετε τα padded. Είτε στο ύψος της μέσης είτε πιο μακριά, τα padded είναι εξοπλισμένα με υλικά έτοιμα να σας προστατέψουν από το κρύο, τον αέρα ή και το χιόνι.

 

Να προτιμήσω το αμάνικο;

Αυτή είναι μια ακόμη καλή ερώτηση! Στα γυναικεία αθλητικά μπουφάν, τα puffer και τα padded jackets έρχονται πολύ συχνά και σε βερσιόν χωρίς μανίκι. Μπορεί να φαίνεται ιδιαίτερη επιλογή, είναι όμως πολύ χρήσιμη αν θέλετε να έχετε ένα επιπλέον στρώμα προστασίας από το κρύο, αλλά παράλληλα να μην δυσχεραίνεστε στις κινήσεις σας.
Ειδικά σε επιλογές όπως η αερόβια γυμναστική ή και το CrossFit σε εξωτερικούς χώρους, το αμάνικο αθλητικό μπουφάν θα σας λύσει τα χέρια!

Συμπέρασμα

Η τελική επιλογή στα γυναικεία αθλητικά μπουφάν βασίζεται στον λόγο για το οποίο το θέλετε, αλλά και στις προσωπικές σας ανάγκες. Όποια και να είναι η επιλογή σας, αν κάνετε μια επιλογή για αντιανεμικό, αδιάβροχο, ή/και ισοθερμικό μπουφάν, θα είστε σίγουρα καλυμμένη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X msr-popup-0
0