Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από το να φοράτε τις αγαπημένες σας μπότες χιονιού και να βγαίνετε να διασκεδάσετε στο χιόνι ή να κάνετε βόλτες μετά την πίστα του σκι, γι’ αυτό άλλωστε τις λένε και après ski, που στα γαλλικά σημαίνει «μετά το σκι». Ειδικά στα χιονοδρομικά κέντρα, πρέπει να προσέχετε να κινείστε με ασφάλεια.

Πριν επιλέξετε τις κατάλληλες μπότες χιονιού για εσάς, πρέπει να φροντίσετε να προσέξετε ορισμένα πράγματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα σας προσφέρουν προστασία από το χιόνι και το κρύο!

Αδιάβροχες

Βροχή, χαλάζι, χιόνι, παγετός: όλα μπορούν να τα αντιμετωπίσουν οι καλές μπότες χιονιού. Σε ένα βασικό επίπεδο, όλες οι μπότες χιονιού παρέχουν προστασία κατά της υγρασίας και απωθούν την ελαφριά χιονόπτωση.


Οι αδιάβροχες (waterproof/watertight) μπότες χιονιού έχουν και αδιάβροχα υλικά στο πάνω μέρος, και μια αδιάβροχη μεμβράνη. Η μεμβράνη αυτή επιτρέπει στην υγρασία να φεύγει από τις μπότες, αλλά δεν αφήνει το νερό και το χιόνι να μπαίνει μέσα. Επίσης, όσο πιο ψηλές, τόσο μεγαλύτερη προστασία έχετε!

Θερμότητα και Υποστήριξη Αστραγάλου

Οι μπότες χιονιού πρέπει να έχουν επένδυση αρκετή για να κρατούν τα πόδια σας ζεστά σε παγωμένες θερμοκρασίες. Πρέπει επίσης να έχουν κατάλληλη μόνωση, μαξιλαράκια και κορδόνια, ώστε να παρέχουν εξαιρετική υποστήριξη στους αστραγάλους. Αυτό θα σας προστατεύσει από τραυματισμούς σε πιο τραχιά εδάφη, ακόμη κι αν τις κάνει λίγο πιο βαριές.

Βολικές

Ό,τι παπούτσι και να επιλέξετε, ακόμη και βαριές μπότες χιονιού, δεν πρέπει να υποκαθιστούν την άνεση. Πάντα πρέπει να ακολουθείτε τους χρυσούς κανόνες πριν αγοράσετε τις μπότες σας: άνετες και όχι πολύ στενές, εύκαμπτες αλλά όχι φαρδιές.


Εννοείται πώς όπως κάθε παπούτσι τέτοιου τύπου, καλό είναι να τις φορέσετε και να τις περπατήσετε λίγες ώρες εντός σπιτιού πριν βγείτε έξω.

Ανδρικές Μπότες Χιονιού

Οι ανδρικές μπότες χιονιού μοιάζουν πολύ με τις χειμερινές μπότες στην εμφάνιση. Συνήθως στο επίπεδο του αστραγάλου είτε λίγο μεγαλύτερες, σχετικά βαριές, με ψηλό πάτο για να σπρώχνει το χιόνι. Είναι ίσως πιο ογκώδεις από τις απλές μπότες. Καλές μάρκες για ανδρικές μπότες χιονιού είναι η Adidas και η CMP.

Γυναικείες Μπότες Χιονιού

Και οι γυναικείες μπότες χιονιού μοιάζουν πολύ με τις χειμερινές μπότες. Συνήθως είναι πιο ψηλές από τις ανδρικές, φτάνοντας μέχρι το κάτω μέρος της γάμπας, και έχουν γούνινη επένδυση. Το καλό με τις γυναικείες μπότες είναι ότι δεν θυσιάζεται η κομψότητα στο βωμό της χρησιμότητας. Στις γυναικείες μπότες χιονιού μπορείτε να βρείτε πολύ όμορφα σχέδια για κάθε γούστο και στυλ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X msr-popup-0
0