Αγόρασες το ζευγάρι παπούτσια που είχες «βάλει» στο μάτι εδώ και καιρό και στην αρχή το φοράς μόνο μέσα στο σπίτι για να μην το λερώσεις. Όταν βγεις έξω προσέχεις που πατάς αλλά μπορείς να υπολογίσεις και ποιος θα σε πατήσει; Μην αγχώνεσαι, υπάρχουν τρόποι για να καθαρίσεις τα αγαπημένα σου sneakers ή αθλητικά που πήρες. 

Πρώτα από όλα το παν είναι η πρόληψη. Έτσι όταν τα παπούτσια είναι καθαρά, μπορείς να φροντίσεις από πριν για την προστασία τους. Πώς θα το κάνεις αυτό; Με τα ειδικά καθαριστικά παπουτσιών crep τα οποία μπορείς να βρεις εδώ. Ακολουθώντας τις οδηγίες μπορείς να απλώσεις ένα «δίχτυ» προστασίας στα παπούτσια σου πριν την έξοδο σου και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 

Τι γίνεται όμως αν λερωθούν τα παπούτσια σου; Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και θα έχεις ένα καλό αποτέλεσμα. 

1. Σφουγγάρι με απορρυπαντικό. Χρησιμοποίησε ένα σφουγγάρι από την κίτρινη πλευρά του, ρίξε πάνω απορρυπαντικό και τρίψε απαλά πάνω στο λεκέ. Άφησε το να στεγνώσει και ανέμενε για τα αποτελέσματα. Θυμίζουμε θα ήταν προτιμότερο να μην αφήνεις τα παπούτσια να σου να στεγνώνουν στον ήλιο αλλά καλύτερα στη σκιά. Μπορεί να πάρει παραπάνω ώρα αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθεί το χρώμα! 

2. Αν ο λεκές είναι δύσκολος και δεν βγαίνει, τότε πέρνα στη 2η λύση. Πάρε μία οδοντόβουρτσα, πέρνα λίγο ciff και ξεκίνα το τρίψιμο, το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. 

3. Τα ειδικά καθαριστικά crep που αναφέραμε και στην αρχή δεν βοηθάνε μόνο στην πρόληψη αλλά διαθέτουν και ειδικό σετ καθαρισμού! Μπορείς να τα βρεις εδώ 

4. Σε βελούδινες/suede θα ήταν συνετό να χρησιμοποιούνται μόνο ειδικά καθαριστικά. Φυσικά το crep πριν την χρησιμοποίηση τους είναι κάτι που συνιστάται και θα βοηθούσε έπειτα στον καθαρισμό. 

5. Ένας ακόμη ωραίος τρόπος για να φαίνονται τα παπούτσια σου πιο καθαρά είναι να πλύνεις τα κορδόνια! Αφαίρεσε τα από τα υποδήματα σου, ξέπλυνε τα στο χέρι ιδανικά με ζεστό νερό και σαπούνι και άφησε τα να στεγνώσουν. 

6. Η πλύση στο πλυντήριο των υποδημάτων δεν συνιστάται και δεν ενδείκνυται. Αν επιθυμεί κανείς βέβαια να το δοκιμάσει, τότε μπορεί να τοποθετήσει τα παπούτσια μέσα σε μία μαξιλαροθήκη ή θήκη και να τα πλύνει σε χαμηλή θερμοκρασία (κάτω των 30 βαθμών). 

Ένα καθαρό ζευγάρι παπούτσια πολλές φορές μοιάζει σαν καινούριο και σου φτιάχνει τη διάθεση στην έξοδο σου. Φρόντισε να τα προσέχεις και να τα διατηρείς καθαρά με τους παραπάνω τρόπους!

X msr-popup-0
0