Σίγουρα θα έχετε ακούσει τον όρο «παπούτσια τένις». Πιθανώς θα τα έχετε πετύχει σε φυσικά ή και ηλεκτρονικά καταστήματα. Και, κατά πάσα πιθανότητα, θα σας φαίνονται ίδια με τα αθλητικά παπούτσια τρεξίματος.

Μην ανησυχείτε, είναι πολύ λογικό. Πέρα από το γεγονός ότι πολλοί χρησιμοποιούν τους δύο όρους εναλλάξ, τα δύο αυτά είδη παπουτσιών είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους.

Ας δούμε σε τι διαφέρουν και σε ποιες περιπτώσεις είναι προτιμότερο να επιλέξετε παπούτσια τένις.

Σκοπός

Τα αθλητικά παπούτσια οποιασδήποτε κατηγορίας έχουν δημιουργηθεί για να προσφέρουν στήριξη και απορρόφηση κραδασμών στο τρέξιμο και στο περπάτημα. Τα παπούτσια τένις έχουν φτιαχτεί πρωταρχικά για να χρησιμοποιούνται σε γήπεδα τένις. Για τον λόγο αυτό, δεν παρέχουν μόνο προστασία για κινήσεις προς τα μπροστά, αλλά και για πλευρικές κινήσεις.

Υλικό

Τα αθλητικά παπούτσια είναι κατασκευασμένα συνήθως από ελαφρύ υλικό, κατάλληλο για να μη δυσκολεύει στο τρέξιμο. Αντιθέτως, τα παπούτσια τένις είναι πιο βαριά, καθώς εστιάζουν πολύ περισσότερο στη σταθερότητα, ώστε να προστατεύει από τις πιο απότομες κινήσεις.

Ακόμη, παρότι και τα δύο παπούτσια απορροφούν κραδασμούς, τα παπούτσια τένις έχουν ειδικό ύφασμα απορρόφησης κραδασμών, που εμποδίζει ελαφρώς τις κινήσεις προς τα εμπρός.

Υποστήριξη

Η στήριξη που παρέχει ένα τυπικό αθλητικό παπούτσι σε σχέση με ένα παπούτσι τένις είναι πολύ λιγότερη. Τα παπούτσια για τένις έχουν συνήθως επένδυση γύρω από το κολλάρο, υποστηρικτικά στελέχη στο πέλμα και την καμάρα, όπως και στενότητα γύρω από τον αστράγαλο. Είναι φτιαγμένα ακριβώς ώστε να περιορίζουν τις κινήσεις και να δυσκολεύουν τους τραυματισμούς, ενώ τα αθλητικά δεν παρέχουν τόση στήριξη στο πόδι.

Διαθεσιμότητα

Τέλος, είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε αθλητικά παπούτσια. Είναι all-year και χρησιμοποιούνται για πολλούς σκοπούς, από απλό περπάτημα μέχρι άσκηση στο γυμναστήριο. Για τον λόγο αυτό, μπορείτε να βρείτε έναν πολύ μεγάλο αριθμό παπουτσιών, σε διαφορετικά χρώματα και στυλ. Αντιθέτως, τα αρκετά πιο εξειδικευμένα παπούτσια τένις είναι πιο δύσκολο να βρεθούν, ειδικά αν ψάχνετε κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Συμπέρασμα

Παρότι τα αθλητικά παπούτσια και τα παπούτσια τένις μοιάζουν μεταξύ τους, έχουν πολλές διαφορές όπως τη χρήση, το βάρος, τη παρεχόμενη υποστήριξη, τα μαξιλαράκια, την ανθεκτικότητα, και κατ’ επέκταση τη διαθεσιμότητα. Μπείτε στο site μας για να δείτε αθλητικά παπούτσια τένις για άνδρες και γυναίκες και δοκιμάστε τα από μόνες/οι σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X msr-popup-0
0