Λίγο η άνεση, λίγο η ανάγκη για στήριξη, λίγο η αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού, δε γίνεται να αφήσουμε την καλοκαιρινή γυμναστική μας χωρίς αθλητικό σουτιέν. Με πάρα πολλές επιλογές σε σχέδια, χρώματα, στήριξη, υλικά, η βασική ερώτηση που προκύπτει είναι η εξής: πώς επιλέγω το κατάλληλο αθλητικό μπουστάκι;
Παρακάτω αναλύουμε κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε αθλητικά μπουστάκια.

Λίγο η άνεση, λίγο η ανάγκη για στήριξη, λίγο η αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού, δε γίνεται να αφήσουμε την καλοκαιρινή γυμναστική μας χωρίς αθλητικό μπουστάκι. Με πάρα πολλές επιλογές σε σχέδια, χρώματα, στήριξη, υλικά, η βασική ερώτηση που προκύπτει είναι η εξής: πώς επιλέγω το κατάλληλο αθλητικό μπουστάκι; 

Παρακάτω αναλύουμε κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε αθλητικά σουτιέν. 

Το κατάλληλο για το σώμα μας αθλητικό μπουστάκι πρέπει να: 

Είναι σφιχτό, αλλά όχι πολύ στενό. 

Τα αθλητικά μπουστάκια πρέπει να εφαρμόζουν καλά, αλλά να μην μας πιέζουν, ώστε να αναπνέουμε σωστά. Ένας τρόπος να το ελέγξουμε είναι εάν χωράνε δύο δάχτυλα ανάμεσα στις τιράντες και στους ώμους μας. 

Μην κάνει ζάρες. 

Το ύφασμα γύρω από το στήθος μας πρέπει να είναι λείο. Εάν υπάρχουν πολλές ζάρες, τότε αυτό είναι συνήθως ένδειξη ότι το σουτιέν είναι πολύ μεγάλο. Αντιθέτως, αν πιέζεστε αρκετά ή το στήθος σας βγαίνει έξω από το μπουστάκι, τότε αυτό είναι υπερβολικά μικρό. 

Μην αφήνει κενά. 

Εάν υπάρχει μπανέλα ή σκληρό λάστιχο, τότε αυτό θα πρέπει να εφαρμόζει στα πλευρά σας και κάτω από το στήθος σας, χωρίς να αφήνει κενά, αλλά και χωρίς να σας τσιμπάει. 

Έχει κατάλληλη εφαρμογή στις τιράντες. 

Για να ελέγξετε το μήκος στις τιράντες, σηκώστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι σας. Αν το λάστιχο ανεβαίνει προς το στήθος σας, αυτό είναι σημάδι ότι το μπουστάκι είναι μεγαλύτερο και δεν εφαρμόζει καλά. Εάν οι τιράντες είναι ρυθμιζόμενες, μπορείτε να δοκιμάσετε να τις στενέψετε. 

Μην εμποδίζει την κίνηση. 

Για να βεβαιωθείτε, τέλος, ότι κάνετε τη σωστή επιλογή, χοροπηδήστε και κουνήστε τα χέρια σας. Εάν αισθανθείτε δυσφορία, πίεση, πόνο, ή εάν το μπουστάκι κινείται υπερβολικά ή ανεβαίνει, τότε πρέπει να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό νούμερο, ή ακόμη και ένα διαφορετικό αθλητικό σουτιέν. 

Πώς επιλέγω την υποστήριξη του αθλητικού σουτιέν; 

Το αν θα επιλέξετε light, medium ή high support αθλητικό μπουστάκι εξαρτάται από πολλές συνιστώσες, όπως: την άσκηση που κάνετε, το μέγεθος του στήθους σας, το πόση σταθερότητα και πίεση θέλετε να αισθάνεστε. Ένας βασικός οδηγός λέει το εξής: 

Light Support 

Low Impact δραστηριότητες όπως: 

Χαρακτηριστικά: 

Medium Support 

Medium Impact δραστηριότητες όπως: 

Χαρακτηριστικά: 

High Support 

High Impact δραστηριότητες όπως: 

Χαρακτηριστικά: 

Όποια και να είναι η επιλογή σας, επισκεφθείτε το site μας, όπου θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε γυναικεία αθλητικά μπουστάκια Body Action, Nike, Adidas, Under Armour, και άλλα. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X msr-popup-0
0